Siber Kültür ve Sosyalizim..

Tarih : 31.01.2012 09:01    Kategori : Sosyal Mühendislik

          S.A. kardeşlerim Yine farklı bir konu ile monitorlerinizde olmaktan cok mutluyum bazen klavyenin karşına geçtiğimde kelimler beynimde parmaklarımın ucuna o kadar seri bir şekilde dökülüyorki işte o an kendimden bile korkar oluyorum neden bilmiyorum çünkü o an tüm bağlantılarımı koparıyor ve tamamen kendim siber net alemi içerisinde kaybediyorum..


             Şimdi diyeceksiniz ki Beyt hocam sosyal mühendislik ile bu bahsettiğin konunun ne alakası var diye hele durun bakalım acele etmeyin derim ben. Günümüz internet teknolojisi ve hayatımızın her alanına giren net yasantımızın her noktasında ucsuz bucaksız bir dünya olarak karşımıza çıkmaktadır ve bu sanal dünya kimi zaman kendi dilini kimi zamansa kendi yasantısını meydana getirmiş ve bu doğrultuda kendi siber kültürünü oluşturarak bununla beraber gelen bir sosyolizim i beraberinde tasımıştır artık yöle noktalara geldik ki yaptığımız her haraket attığımız her adım bir çok kişi tarafından sosyal mühendislik senaryosu olarak algılanırken bu bazen reel hayatta bizleri üzmekte ve zor durumda kalmamıza bile neden olmaktadır sevgili kardeşlerim. Şimdi bölüm itibarı ile bu işe merak duyanlar sürekli buradaki makaleleri okuyor ve kendilerine göre bir takım cevalar yazıyorlar ancak untmamak gerekir ki sanal ortamda gerçekleştireceğimiz sosyal mühendislik senaryolarının gerçekten işe yaramasını istiyorsak sanal ortamda yasamasını nefes almasını ve bu ortamın oluşturduğu siber kültürü de çok iyi anlamamız kavramamız gerekmektedir.

          Bu yazıyı sizlere yazrken geçende internette okuduğum ve hafızamda kalan bir soruyuda sizlere sormadan geçemiyeceğim. Sizce Internet’te zaman geçirmek, sosyal kömünlere katılım göstermek; tam olarak sosyal bir çevre kurmak yararlı mı yoksa aksine vakit çalmaktan başka bir işe yaramaz mı? SiberKültür ve hedef kitlesini düşünürsek bence şuan bu yazıyı okuyanlar için sosyal kömünler zamanımı çalıyor demek büyük bir potansiyeli gözardı etmekten başka birşey değil. Yani yukarıdaki sorunun cevabı tamamen ne amaçla sosyalleştiğinize bağlı. Gerçekten sosyal mühendislik anlamında bir yerlere gelmek istiyorsanız nette ki araştırmanız okumanız sörf yapmanız kesinlikle faydalı olacaktır sevgili kardeşlerim diyeceğim o ki içinde bulunduğumuz ve yıllardır milyonlarca bilgi alışverişinde bulunduğumuz bu dünyaya artık daha farklı bir gözle bakmanızı rica ediyorum nasıl mı ?? Şimdi bir kağıt kalem alın elinize düz beyaz bir kağıt olacak bir de kalem ve kendi kendinize söz verin içinizden şimdi kağıt kalem aldıysanız kolunuzda bulunan saati çıkarın ve cebinize koyun , koyun koyun hadi ama koydunuz mu ? Şimdi sizlerden cebinize koyduğunuz saatinizin resmini yapmanızı istiyorum sizlerden ancak dürüst olun ve dediğimi yapın göreceksiniz ki günde onlarca kez baktığınız saatinizin resmini detaylarını doğru düzgün çizemeyeceksiniz Neden ?? Nedeni ise günde onlarca kez saatinize bakıyorsunuz ancak saatinize değil sadece zamanın kaç olduğuna bakıyor o yöne odaklanıyorsunuz şimdi yıllardır nete giriyorsunuz ancak artık odak noktanızı biraz değiştirip siber kültürün görmediğiniz yönlerini görün sevgili kardeşlerim işte o zaman gerçek sosyal mühendisler olma yolunda adımlar atabilirsiniz işte ancak o zaman basamakda adımlar atma yolunda ilerleyebilirsiniz mesela şimdi bu yazıyı okudukdan sonra uzağa gitmeye gerek yok cw den cıkmaya da gerek yok cw ya bakın ve şimdiye kadar görmediğiniz dikkat etmediğiniz cw ye bir dikkat edin bakalım neler göreceksiniz.. Selametle….. 26 Temmuz 2008 saat 6:46PM